De reconversie…

logo-les-deux-ponts

 Beste Gasten,

2020 is voor ons een jaar geweest van bezinning waarin wij ons hebben afgevraagd wat we zouden kunnen doen om minder afhankelijk te zijn van omstandigheden die we niet zelf in de hand hebben. Covid natuurlijk, maar ook de afhankelijkheid van het toeristische seizoen, de noodzakelijke winterstop die ons ervan weerhoudt om vast personeel aan te nemen, de moeilijkheid om tijdelijk personeel te vinden en de gedeelde zorg over de impact van die seizoensgebondenheid op hùn leven.

En zo hebben we besloten om het roer om te gooien. Wij beginnen een conserven atelier ! Afgelopen winter is de keuken uitgebreid om er een autoclaaf (sterilisatie-machine) te kunnen installeren waarmee wij op grote schaal kwaliteits weckpotten gaan produceren.

Jammer genoeg hebben we ook moeten besluiten om het hotelgedeelte en restaurant zoals u het kent dicht te doen. De autoclaaf maakt té veel geluid om u de rust te kunnen garanderen die u tijdens uw bezoek aan ons gewend was. 

In plaats daarvan openen we een « boutique » waar u – tijdens de weekenden in het laagseizoen en 5 dagen in de week tijdens het hoogseizoen –  tussen 12 tot 18 uur, (weck-)potten en regionale wijnen kunt kopen om mee te nemen voor thuis, op kantoor, of op de boot maar waar u ook, onder het genot van een glaasje, de gerechten in weckpotten kunt consumeren op ons gezellige terras onder de kastanjeboom.

Wij conserveren voor-, hoofd- en nagerechten in éénpersoons weckpotten. Evenwichtig en lekker, met verse en locale bourgondische producten, een uiterste houdbaarheidsdatum van meerdere jaren en, natuurlijk, 100 % ambachtelijk want met liefde klaargemaakt door Philippe. 

Onze potten zullen zonder gluten zijn, maar sommige ook zonder lactose, zodat ze door een zo breed mogelijk publiek gegeten kunnen worden. Eigenlijk zoals dat de laatste jaren in ons restaurant al het geval was. Wij hebben erg veel zin in dit nieuwe avontuur !

Wij sluiten hiermee óók een mooie période af.Het is precies 25 jaar geleden dat wij ons in deze prachtige Morvan vestigden om een nieuwe toekomst op te bouwen. In die 25 jaar hebben wij mogen genieten van vele mooie ontmoetingen. De hartelijkheid die wij van u hebben mogen ervaren heeft ervoor gezorgd dat wij ons gedragen hebben mogen voelen. Wij danken u dan ook echt hartelijk voor uw sympathie en hopen u tòch nog te mogen ontmoeten wanneer u deze zomer in de buurt komt !

Met vriendelijke groet,

Philippe & Marianne